Policijska stanica Visoko: Obavještenje

S obzirom na nastupajući vjerski praznik, ramazanski Bajram, kao i najavu obilježavanja Dana šehida na području Grada Visoko, iz Policijske uprave Visoko podsjećaju sve građane na obavezu poštivanja važećih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite kada je u pitanju nošenje zaštitne maske i držanje socijalne distance.

Također, svim građanima se preporučuje da budu društveno odgovorni prema sebi i drugima u smislu donošenja odluke o prisustvu manifestaciji kako bi se mogućnost prenošenja i širenja virusa COVID – 19 svela na najmanju moguću mjeru.

Organizatorima navedenog obilježavanja, preporučuje se da se platoi na kojima će biti održano obilježavanje, pored čišćenja, tretiraju odgovarajućim dezinfekcijskim sredstvima te da putem volontera ili na drugi način organiziraju podjelu zaštitnih maski za osobe koje ih eventualno ne budu nosile na adekvatan način te da, uz asistenciju policijskih službenika, upozoravaju na održavanje minimalne socijalne distance među prisutnim.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko će pružiti svu neophodnu pomoć u sprovođenju preporuka i poštivanja važećih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.