Polaznici škole za vodiče na obuci u parku “Ravne 2”

Škola za vodiče Fondacije stigla je do trećeg časa, a u nedjelju 23. februara 2020. novi polaznici, kao i stari vodiči drugog i trećeg stepena, imali su časove i obuku u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, koji uz svoje brojne sadržaje postaje izuzetno zanimljiv svim posjetiocima Bosanske doline piramida.

– Ovaj put smo napravili zajednički čas za polaznike naše Škole za vodiče, te za naše vodiče drugog i trećeg stepena, a tokom časa smo spojili dvije od tri ture koje će biti u ponudi prilikom obilaska parka „Ravne 2“. Prva je instalacijska tura, kroz koju će vodiči gostima pokazati brojne instalacije koje ovdje imamo, te pojasniti njihovu svrhu i svojstva, i bit će to jako zanimljiva tura. Druga je arheološka sa tunelima „Ravne 3“ i „Ravne 4“, a treća tura koju ćemo imati od ove sezone je meditacijska, u kojoj ćemo gostima ponuditi obilazak naših meditacijskih lokacija sa stručnim vodičima, kao što su Orgonska komora i Zelena, kristalna piramida. – pojasnio nam je koordinator Fondacije, Ajdin Ahmetspahić.

Što se tiče novih polaznika Škole za vodiče, na časovima ih je ukupno 14, danas je odrađen i treći čas, a prema Ajdinovim riječima, jako dobro napreduju, pokazuju veliku želju da saznaju i nauče što više informacija, koje će im biti korisne i prilikom finalnog ispita, ali i za sam ulazak u Vodičku službu Fondacije.