POKRENI SE ODMAH: Ove jednostavne aktivnosti za čas vam mogu popraviti raspoloženje

Rijetko ko je imun na loše vijesti, nesmotrene ili bezobzirne postupke i ‘višu silu’ koji nam za čas pokvare raspoloženje. Iz te situacije ne izvlačimo se lako, ali nema potrebe za očajavanjem kad na raspolaganju imamo aktivnosti koje nam u tren oka mogu popraviti raspoloženje

Upijte malo sunčevih zraka

Podizanje raspoloženja samo je jedna od blagodati koje nam pruža vitamin D, no umjesto da ga popijete u obliku dodatka prehrani, izađite na sunce i upijte ga. Ne mora to biti samo izležavanje i sunčanje, jer sunčeve zrake pronaći će put do vaše kože i dok igrate frizbi, badminton ili samo šetate.

Družite se

Pravi prijatelji bit će uz vas i kad se odlično provodite, ali i kad se ne osjećate najbolje. Druženje s nekim bliskim jedan je od načina na koji možete vratiti radost, a prijatelji su nam izvor utjehe i podrške i u teškim situacijama.

Usredotočite se na pozitivne stvari

Kad zapadnemo u loše raspoloženje skloni smo razmišljati samo o lošim stvarima koje se događaju oko nas, a to nije poticajno za rast raspoloženja. Promijenite način razmišljanja i usredotočite se na zapažanje onih dobrih stvari koje se događaju vama i oko vas.

Prošetajte, provozajte bicikl ili vježbajte

Endorfin je biokemijski spoj koji se oslobađa u našem mozgu kad se krećemo i zbog kojega se osjećamo dobro. Bilo koji način tjelovježbe potaknut će oslobađanje endorfina pa ako zatrebate brzo podizanje raspoloženja pomoći može teretana. Uz oslobađanje endorfina tijelo ćete puniti i vitaminom D. Možda vam je tjelovježba među posljednjim stvarima koje biste poželjeli raditi kad ste loše raspoloženi, ali vrijedi se potruditi. Osim toga, u kretanje se ubrajaju i ugodna šetnja ili vožnja biciklom.