Pojačan promet na graničnim prijelazima na izlazima iz Bosne i Hercegovine

Stanje na cestama 25. 07. 2022. u 11 : 20 sati

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Šije (M-17 Maglaj-Doboj), saobraća se redovno, bez zastoja.

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-17 u mjestu Perin Han saobraća se usporeno, jednom trakom do završetka policijskog uvđaja. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta, a zbog izrazito visokih temperatura koje se bilježe ovih dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Hum, Deleuša, Zupci, Izačić  i Velika Kladuša. I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.