Pogledajte kakvo vrijeme možemo očekivati tokom vikenda

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u sjevernim područjima. U drugoj polovini dana padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu do 13, a najviša dnevna uglavnom između 16 i 22 °C.

U Visokom umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 16 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 °C.