Pogledajte kako izgleda najluksuzniji aerodrom na svijetu

Međunarodna zračna luka Changi u Singaporeu proglašena je najboljim aerodromom na svijetu šest godina zaredom. 62 miliona putnika njime prođe svake godine, a nudi nevjerojatne sadržaje.

Na krovu aerodroma nalazi se bazen s jacuzzijem u kojima se možete opustiti između dva leta ili navratiti do začarane šume ispunjene egzotičnim biljem i leptirima.

Na raspolaganju vam je besplatno kino koje radi 24 sata dnevno, ogromna XBox 360 stanica za igranje videoigara, ali i mnoštvo umjetnina.

Posebnu pažnju privlači kinetička umjetnička instalacija sastavljena od 1216 bakrenih kapljica kiše koje izgledaju kao da lebde na Changiju.

Tu se može obaviti šoping u trgovinama s nekim od najluksuznijih brendova odjeće i modnih dodataka poput Saint Laurenta i Hermesa, te pojesti obrok u gurmanskim restoranima specijaliziranima za različitu internacionalnu kuhinju.

Pored nabrojanog, na ovom aerodromu gradi se peti terminal po imenu Jewel (Dragulj) koji bi trebao imati oblik dragog kamena, Trebao bi biti otvoren ove godine te obuhvaćati najveći svjetski vodopad u zatvorenom prostoru.