Počela s radom besplatna i anonimna online platforma za komunikaciju sa ljekarima

Od početka pandemije Bosnalijek je svoje poslovanje maksimalno prilagodio potrebama građana Bosne i Hercegovine, te čini i dodatne napore da svojim aktivnostima doprinese bržem i lakšem prevazilaženju posljedica krize.

Svjestan svog značaja za cjelokupno društvo u Bosni i Hercegovini u uslovima pandemije koronavirusa i njenih posljedica, najveći domaći industrijski proizvođač lijekova Bosnalijek je nedavno pokrenuo novu internet platformu pod nazivom “E-ordinacija”. “E-ordinacija” je personalizirano i potpuno besplatno zdravstveno savjetovalište, kreirano s ciljem olakšavanja i ubrzavanja pristupa pouzdanoj zdravstvenoj informaciji.

Online platforma “E-ordinacija” dostupna je na linku www.e-ordinacija.ba, a može joj se pristupiti i putem zdravstvenog portala www.prvozdravlje.com.

Zato što vjerujemo da je adekvatna briga o zdravlju pravo svakog čovjeka, Bosnalijek je kreirao ovu internet platformu koja će služiti kao spona između zdravstvenih radnika različitih specijalizacija i korisnika, odnosno pacijenata kojima su njihovi stručni savjeti ili mišljenja potrebni. U skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja, Bosnalijek je svima u Bosni i Hercegovini omogućio da potpuno besplatno i anonimno koriste ovu mogućnost.

Ako osjećate zdravstvene tegobe ili trebate savjet u vezi sa nekom već dijagnosticiranom bolešću, možete postaviti pitanje. “E-ordinacija” će vas uvezati sa vrsnim specijalistima iz različitih grana medicine i farmacije iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će vam pružiti savjet u skladu sa sljedećim principima:

  • brzo (odgovor na postavljeno pitanje možete očekivati u roku do 72 sata)
  • pouzdano (odgovor daju vrhunski stručnjaci iz oblasti medicine i farmacije na koje se pitanje odnosi)
  • besplatno (svi odgovori su besplatni)
  • sigurno (transfer informacija i podataka koje odlučite podijeliti je siguran, a vaši podaci ostaju tajni).