Pejaković: Đoković ima toliko para da se može rekreirati na Marsu, a odlučio je i napravio kuću u Visokom

Juli je mjesec kada je park Ravne 2 postao centar zbivanja, a Visoko je postalo top tema za 100 medija iz svih krajeva svijeta. Semir Osmanagić iz dana u dan ostvaruje nestvarno, te smo mu na tome, kao građani, neizmjerno zahvalni.

Josip Pejaković kojeg svakodnevno možemo sresti u parku Ravne 2, za N1 BiH govorio je upravo o glavnoj ličnosti koja je postala i počasni građanin grada Visokog, svjetskom teniseru i velikom čovjeku, Novaku Đokoviću.

Inače, Josip Pejaković, pozorišni glumac i dramski pisac često boravi u tunelima parka i kad god ima priliku prenosi svoje iskustvo vezano za poboljšanje zdravstvenog stanja nakon boravka na ovoj lokaciji. Ovoga puta nije zaobišao ni razloge posjeta Đokovića, koji Visoko već smatra svojim drugim domom.

“Novak Đoković ima toliko para da može da se rekreira na Marsu, a odlučio je i napravio kuću ovdje, jer želi da mu djeca odrastaju ovdje. Mogao je to uraditi u Majamiju, Kaliforniji, Monaku, mogao je to uraditi bilo gdje na svijetu. Mogao je i u Srbiji. Srbija je prekrasna. Ne, on je to ovdje uradio jer tvrdi da ovdje dobija energiju,” kazao je Pejaković i dodao da u park dolazi cijela bivša Jugoslavija.

 

ViPromo/video:N1