Pauza od dvije godine ne prekida tradiciju Visočkog ljeta: Ponovo svi na svojim mjestima!

Pandemija koronavirusa usporila nas je u mnogim segmentima, a u nekim i zaustavila. Najpoznatija manifestacija u gradu koja se organizuje svake godine u isto vrijeme, “Visočko ljeto”, nakon dvije godine pauze ponovo se organizuje u ulicama Čaršijska i Alije Izetbegovića.

Dani kulture i sporta, dobre muzike, druženja – bogatog zabavnog programa, počinje 21.jula i trajat će do 26.jula.

Svi Visočani, ali i dugogodišnji posjetioci iz okolnih mjesta, nestrpljivo iščekuju dane koji godinama unazad ovaj grad čine centrom kulture, zabave, sporta i trgovine.

Očekuje nas muzički program koji donose sugrađanin Enes Begović, Zabranjeno pušenje, Edo Majka i Zoster, i to u centru čaršije, na Trgu Džemala Bijedića. Inače je ova lokacija bila domaćin svih koncerata dugi niz godina, sve do izgradnje KC Altindag.

Dani trgovine će trajati u dobro poznatom periodu, 27 – 2.augusta ili Aliđuna, a prema izjavi predsjednice OO manifestacije, Edine Ferizović, sve je ponovo na svom mjestu. Zakupljivači već iskazuju interese za iste lokacije na kojima se godinama nalaze, a njihov broj ne može biti konačan sve do završetka roka za predaju zahtjeva.

Podsjećamo da se svi zainteresovani za zakup štandova od 4.jula (ponedjeljak) mogu javiti nadležnoj službi lično ili putem broja telefona 032 732 572.

Cijene zakupa štandova ove godine će biti 15% niže u odnosu na protekle godine. Parking će tokom održavanja ove manifestacije biti besplatan.