Park „Ravne 2“ bogatiji za dva drveta hrasta

Prostor najljepšeg parka u ovom dijelu Europe, parka „Ravne 2“ od subote 19.septembra 2020.godine bogatiji je za dva nova drveta, dva hrasta lužnjaka. Na ovaj način oplemenjen je ovaj predivni park, a sa „krivcem“ za sadnju hrastova, razgovarali smo o ovom zaista plemenitom događaju.

– Ispostavilo se da je čovjek koji preuzme inicijativu moćan da mijenja stvari, da očisti, zasadi drvo, stekne prijatelje, stvori društvenu stvarnost po mjeri čovjeka. Danas smo u parku „Ravne 2“ zasadili dva hrasta lužnjaka, a u sklopu akcije „Obilježimo Zemlju hrastovim sadnicama“ ili „Obnova šume“. Kako godinama sadimo, godinama i obnavljamo šumske zasade, a kao pojedinci dovoljno je da svako od nas posadi jedno drvo i lako možemo da dignemo prostor. Ja kada putujem često sa sobom nosim i darujem sadnice, da bismo tim činom pokazali iskrenu i istinsku ljubav prema prirodi i svijetu. Kada razvijemo ljubav prema prirodu i životu, postajemo istinski i duhovni ljudi, a samim tim i bolji u svemu čime se bavimo. – pojasnio nam je Ivan Jusković iz Ekološke inicijative „Udruženje hrasta“.

Dva nova drveta u parku „Ravne 2“ dobila su i svoja imena, kao i mjesta u parku, a Ivan nam je objasnio i simboliku imena.

– Dali smo im lijepa imena, Ljubav i Mir, i kad se ovdje dođe, založi vatra, neka ljudi žive sretni, u blagostanju, zdravi i radosni, a neka ih hrastovi, kao ljubav i mir, grle i čuvaju.