Ovo su neki od najplaćenijih poslova koji se mogu raditi od kuće

Fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće, kreiranje vlastitog radnog vremena – poslovi koji nude takve uslove postali su sve traženiji u zadnje vrijeme. Zbog tehnološkog razvoja i okretanja prema sveopštoj digitalizaciji, ovakav oblik rada postao je vrlo popularan, naročito među mlađim generacijama, a nemali je broj onih koji uz takav način rada imaju i izuzetna primanja. Ovakvi poslovi se dogovaraju putem brojnih web servisa kao što je Freelancer.

IT, finansije, marketing samo su neki od sektora koji već sada radnicima omogućavaju način rada poznatiji pod nazivom freelance. Svjetski poznata internetska stranica za ponudu poslova Glassdoor izdvojila je nekoliko najplaćenijih poslova koji možete raditi iz udobnosti vlastitog doma.

Softverski inženjer

Godišnja plata: od 94.000 do 166.000 dolara

Zbog svog iskustva i u najvećoj mjeri poznavanja većeg broja programskih jezika, osoba s ovim statusom najidealnija je za samostalni rad.

Menađer odnosa s klijentima

Godišnja plata: od 76.000 do 160.000 dolara

Menađer odnosa s klijentima pomaže u održavanju dugoročnih odnosa s klijentima i pronalaženju rješenja za sve njihove probleme, a zbog prirode svog posla on ne mora biti stalno zaposlen u nekoj agenciji ili kompaniji.

Grafički dizajner

Godišnja plata: od 62.000 do 130.000 dolara

Prema Glassdooru, dizajneri su zaduženi za vizualni identitet proizvoda ili brenda. Iskusni radnik u ovom području nerijetko može ostvariti godišnje prihode od 130.000 dolara.

Voditelj projekta

Godišnja plata: do 51.000 do 111.000 dolara

Zadužen je za koordiniranje projekta od samih početaka pa sve do njegova završetka. Isto kao i direktor odnosa s klijentima može biti vanjski saradnik kojeg će kompanija ili agencija zbog njegove ekspertize privremeno zaposliti.

Web developer

Godišnja plata: od 50.000 do 117.000 dolara

Zbog poznavanja nekoliko različitih programskih jezika, stručnjak u ovom području u mogućnosti je samostalno napraviti cijelu internet stranicu.

Voditelj razvoja poslovanja

Godišnja plata: od 49.000 do 118.000 dolara

Prema Glassdooru, menadžeri za poslovni razvoj odgovorni su za stvaranje prodajnih mogućnosti s postojećim i novim klijentima, kao i za stvaranje novih poslovnih strategija za kompaniju kako bi se povećala prodaja.

Account menadžer

Godišnja plata: od 39.000 do 90.000 dolara

U većini slučajeva, account menadžer je zadužen za upravljanje i rješavanje problema klijenata, postizanje ugovorenih ciljeva tvrtke i održavanje dobrih odnosa između klijenta i kompanije.