Ovo su kandidati DF-a za Gradsko vijeće Grada Visoko

Mi smo ljudi. Mi smo građani. Radnici. Studenti. Inžinjeri. Direktori.
Penzioneri. Mi smo komšije, mi smo sugrađani. Oni koji ne daju svoje! Mi
smo Bosanci i Hercegovci.  Mi smo Visočani, ovo je naš i vaš grad i
idemo se boriti za budućnost našeg grada i naših naraštaja!

Prilikom formiranja liste Demokratske fronte za Gradsko vijeće Visoko
vodili smo se potrebom da istaknemo listu koja će se odlikovati različitošću, obrazovanjem i životnim iskustvom.  Naša lista spoj je mladosti i iskustva, osoba koje su svoj životni vijek provele usavršavajući se, doprinoseći društvu, ali i novih lica, studenata i mladih osoba koje svojim obrazovanjem i ambicijama garantuju jedan novi pristup politici kao vidu kreiranja okruženja u kojem su svi dobrodošli zajednički raditi na budućnosti ovog grada.

Ponosni smo činjenicom da naši kandidati nisu osobe koje u društveno-političkoj zbilji našeg grada nose političke hipoteke, kontraverze i negativni publicitet. Vodimo se zajedničkom parolom da je Bosna i Hercegovina domovina svih naroda i narodnosti, te od iste polazimo i lokalno, u našem gradu. Želimo stvarati životni prostor bez podjela, životni prostor koji će garantovati jednake šanse za sve i koji će biti garant razvitku ovog grada za generacije koje dolaze.

Odlukom Gradskog odbora Demokratske fronte za nositeljicu liste za Gradsko vijeće Visoko na Lokalnim izborima 2020 postavljena je naša dugogodišnja članica, privrednica i aktivna učesnica u mnogim društvenim projektima – Dženana Čišija.

U vremenu kada se uloga žene u društvu izrazito minimizira i skrnavi, odlučili smo da upravo jedna žena i uspješna članica našeg društva predvodi listu i bude  “prva među jednakima ” , i da time pošaljemo poruku da za žene u politici, i u svim drugim aspektima društvenog života itekako ima mjesta.

Pored  Dženane Čišije, izborni program Demokratske fronte za Gradsko vijeće Visoko predstavljat će i Nedžad Mehmedagić, Emir Hrnjić, Adis Hadžić, Abida Piralija, Arnes Kurtović, Paula Mimić, Elvedin Provalić, Nejra Bukva,
Mehmedalija Kurspahić, Arnela Kurtović, Emir Ganić, Mirela Trebinjac, Edin Čišija, Nedžad Emšo, Emina Buza, Hamdija Bučuk, Emina Piralija i Melvin Džafić.

Ovo je grad svih nas! Visoko pobjeđuje!