Ovaj dan je jedna stranica knjige tvog života, zato pazi što na nju pišeš

Hoćeš li danas biti usmjeren samo na ono što ti nedostaje i pisati o stvarima zbog kojih si nesretan ili ćeš se okrenuti oko sebe i otvoriti oči za obilje mogućnosti i biti za njih zahvalan. Hoćeš li žaliti za željama koje nisi ispunio i tražiti krivce u svima oko sebe ili ćeš napraviti makar jedan mali korak koji će te približiti tvome cilju i ispuniti ti srce oduševljenjem.

Ovaj dan je jedna stranica knjige tvoga života, zato pazi što na nju pišeš! Hoćeš li napisati da tvoj život nema smisla, da su svi dani isti, da nema ništa vrijedno za što bi se valjalo boriti ili ćeš u današnjem danu pronaći nešto lijepo, podijeliti s nekim neki pozitivan osjećaj i otkriti koliko život može biti lijep kada se otkrije i živi? Hoćeš li se i danas vraćati u svojim mislima u svoju prošlost ili ćeš sadašnji trenutak cijeniti kao kap vode na dlanu.

Ovaj dan je jedna stranica knjige tvoga života, zato pazi što na nju pišeš! Hoćeš li napisati da se bojiš novih izazova i da će raditi samo ono što si do sada radio ili ćeš usprkos svome strahu učiniti ono što te plaši. Hoćeš li drugima dokazivati da si u pravu, da su jedino tvoji stavovi ispravni i da su jedino tvoji osjećaji važni ili ćeš pustiti druge da misle što hoće i povući se u svoj mir, shvaćajući vrijednost trenutaka u kojem ne moraš voditi nikakvu bitku sa drugim.

Ovaj dan je jedna stranica knjige tvoga života, zato pazi što na nju pišeš! Pripazi hoćeš li sebe opisati kao žrtvu ili glavnog faktora svoje sudbine, hoćeš li biti onaj koji ima scenarij za budućnosti ili dopušta okolnostima da oblikuju njegovu životnu priču. Ne dopusti zato da drugi drže olovku tvoga života ili da ti sam pišeš nešto za čime ćeš nakon nekoga vremena žaliti.

Upiši samo ono što bi jednoga dana volio o sebi čitati. Takav život živi!

M. Žuvela