Osvrt Dr. Semira Osmanagića na video uradak Doc. dr. Esmira Halilovića

Na oficijelnoj web stranici Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ objavljen je osvrt Dr. Semira Osmanagića na video uradak: ‘Kult, kufr i idolatrija vladaju u kraljevskom gradu Visoki’ Doc. dr. Esmira Halilovića.

Osvrt prenosimo u cijelosti:

– „Docent i teolog sa Islamskog fakultetu Univerziteta u Zenici objavio je tekstom i slikom niz etiketa i neistina na račun ‘Arheološko-turističkog parka Ravne 2’ u Visokom kojeg je kreirala i kojeg održava neprofitna, nevladina i nepolitička Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’.“.

Dr. Osmanagić je poručio javnosti da je park ‘Ravne 2’ primjer transformacije zapuštenog, močvarnog zemljišta sa sedam divljih deponija u najljepši park na jugu Evrope zahvaljujući radu i kreativnosti Fondacije i brojnih donatora i volontera iz čitavog svijeta.

– „To nije mjesto ‘idolopoklonstva’, već prostor u kojem se susreću ljepota održavane prirode, umjetnosti, dobrih energija, dostignuća matematike, nauke, kvantne fizike, rekreativnih, sportskih, muzičkih i dječjih aktivnosti, slobode umjetničkog izraza i podsjećanja na antička znanja o kamenu i geometriji, park ekologije i ljubavi prema prirodi.

To je lokacija otvorenosti, neprolaznih vrijednosti suživota i gostoprimstva u Bosni, slobode izražavanja. To je mjesto susreta kultura, nacija i različitih boja kože u prostoru koji spaja, a ne razdvaja.

Park ‘Ravne 2’ je trijumf svijetla nad tamom.“ kaže se u reakciji.

Kompletan osvrt Dr. Semira Osmanagića možete pogledati u video-prilogu ispod teksta: