Osim vježbanja i zdrave prehrane, važno je naučiti slušati svoje tijelo

Vježbati i jesti zdravo jako je važno, ali jednako je važno obratiti pažnju na naše tijelo i razumjeti šta mu je potrebno da bi funkcioniralo na vrhunskom nivou.

Lako je upasti u rutinu svakodnevnog gledanja u ogledalo pitajući se šta još možete učiniti da biste se riješili strija, celulita ili viška masnih naslaga na trbuhu.

Za početak, važno je znati da svako tijelo ima različite potrebe pa tako i naše. Svi smo uvjereni kako je najvažnije riješiti se viška masnih naslaga na stomaku ili izgubiti neželjene kilograme, ali zaboravljamo na činjenicu da su vježbanje i zdrava prehrana važni zbog onog pozitivnog osjećaja koji se u nama budi.

Često sebi postavimo za cilj idealnu figuru, bez grama masnoća. Ali trebamo uvijek imati na umu, da i pored toga što jedemo zdravo i vježbamo, postoje nesavršenosti zbog načina na koji smo građeni.

Zbog toga trebamo naučiti slušati svoje tijelo i ono što nam ono govori. Jedite raznovrsno i budite u svemu umjereni, to je ključ svega. Ne zamarajte se onim što nam nameću drugi. Vježbajte i jedite zdravo zbog sebe, isključivo sebe i onog odličnog osjećaja koji će vam namamiti osmijeh na lice.