OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre: OBAVJEŠTENJE

Poštovani roditelji/staratelji, dragi učenici

S obzirom na to da je nastava u školama obustavljena od 12.03.2020.godine do daljnjeg, organizirat će se konsultativna nastava uz primjenu informaciono-komunikacijskih tehnologija.O načinima realizacije online nastave obavijestit će vas učiteljice/učitelji, odnosno razrednice/razrednici.Online nastava će se tretirati kao redovna nastava, dani obustave nastave se neće nadoknađivati.

Stoga vas pozivamo da ovaj vid nastave shvatite krajnje ozbiljno i da se aktivno uključite u ovaj proces koji je organiziran u interesu svih aktera odgojno-obrazovnog procesa i završetka nastavne godine u skladu sa GPR-om škole.

MOLIMO RODITELJE DA SE POBRINU DA UČENICI REDOVNO PRATE OBJAVE NASTAVNIKA, NADGLEDAJU RAD UČENIKA I POMAŽU IM, KAKO BI UČENJE BILO LAKŠE I USPJEŠNIJE.

Nastavnici će prilagoditi nastavne sadržaje trenutnim uvjetima, a koji se mogu usvojiti putem online i samostalnog učenja. Kompleksniji sadržaji će se realizirati u redovnoj nastavi kada se za to steknu uvjeti.O svim aktivnostima realizacije ove vrste nastave, vodit će se evidencija.

Rezultati rada nastali tokom online nastave i samostalnog učenja vrednovat će se početkom redovne nastave.

Dragi učenicii roditelji, pokažimo da smo odgovorni prema sebi i drugima. Pridržavajte se mjera zaštite svoga i zdravlja drugih. Poštujte i izvršavajte upute svojih učiteljica/učitelja, nastavnica/nastavnika.Izađimo iz ove situacije kao pobjednici.

OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre