Omladinski krug “Nur” Visoko dio kampanje pod nazivom „Ramadan Aman”

Omladinski Krug “Nur” Visoko u saradnji sa volonterima iz Progress Centra Travnik je i ove godine, treći put za redom, dio volonterske kampanje pod nazivom „Ramadan Aman”.

“Ramadan Aman – Siguran Ramazan” je kampanja međunarodnog karaktera koja se istovremeno realizira u 8 zemalja svijeta:

  • Kraljevina Saudijska Arabija
  • Kuvajt
  • Bahrein
  • Oman
  • Jordan
  • Egipat
  • Bosna i Hercegovina

U sklopu kampanje vrši se podjela 1,5 milion paketića vozačima motornih vozila s akcentom na „Sigurnost u saobraćaju“, a kao izraz želje za promocijom plemenitosti, zajedništva i univerzalnih ljudskih vrijednosti.

Prema riječima organizatora, ciljevi projekta “Ramadan Aman” jesu usrećiti ljude u prediftarsko vrijeme, ukazati na smanjenje prekomjerne brzine, vezanje pojasa i sigurnu vožnju, očuvanje ljudskih života, vozača i pješaka tokom posta, motiviranje pojedinaca i organizacija na rad u zajednici i volonterski rad.

U vrijeme realizacije ovog projekta, uvaženi gost je bio Princ Dr. Abdulaziz bin Ali bin Rashid Al-Nuaimi, član vladajuće porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata „Ajman“ i savjetnik za zaštitu životne sredine i okoliša.

Princ Dr. Abdulaziz je međunarodni ambasador za društvenu odgovornost i drugi arapski ambasador u Svjetskoj organizaciji za zaštitu Zemlje, te širenje mira među narodima, a zbog njegovog zalaganja za zaštitu i očuvanje čovjekove sredine, poznat i kao „Green Sheikh“.

Dr. Abdulaziz je ovom prilikom istakao sljedeće:

– „Bosna i Hercegovina može poslužiti kao primjer zajedništva, širenja mira, tolerancije, suživota i kao svojevrsna formula budućnosti i neophodnosti kojom se uklanjaju stereotipi, strahovi od drugog i drugačijeg i uspostavljaju horizonti zajedništva i prožimanja različitosti“.

– „Zahvalni smo Allahu dž.š. što nas je izabrao da budemo dio ovog društveno korisnog projekta. Također želimo da se zahvalimo našem sugrađaninu Semiru Doksi koji nas je uključio ovaj projekat, kao i svim članovima i volonterima Progress Centra iz Travnika.“, poručili su vrijedni članovi OK „Nur“ Visoko.