Omladinci RK Bosna Visoko viceprvaci Bosne i Hercegovine

Omladinci RK Bosna Visoko (ekipa U11, odnosno igrači rođeni 2010. godine i mlađi) obradovali su nas novim sjajnim rezultatom osvojivši drugo mjesto na završnom turniru za prvaka Bosne i Hercegovine.

Dječaci iz našeg grada na završnom turniru u Kozarskoj Dubici odigrali su četiri susreta, od kojih su tri bila veoma dramatična i neizvjesna.

Dva remija u grupnom dijelu, protiv Škole rukometa Banja Luka (11:11) te Izviđača iz Ljubuškog (13:13) bila su dovoljna za plasman u polufinale gdje su odmjerili snage sa vršnjacima iz RK Gračanica.

Polufinalni susret donio je ogromnu borbu i nevjerovatnu dramu, a Visočani su tek nakon odigranih produžetaka i sedmeraca slavili rezultatom 20:19 i plasirali se u veliko finale, u kojem su snage odmjerili sa banjalučkom Školom rukometa s kojom su dan ranije remizirali u grupnom dijelu takmičenja.

U završnom susretu, Banjalučani su slavili rezultatom 10:7 i zasluženo osvojili zlatnu medalju, ali bez obzira na poraz u finalu, možemo biti ponosni na mlade rukometne nade iz našeg grada koje su pokazale veliku borbenost, kvalitet i karakter potreban za odlične rezultate, koji sigurni smo, neće izostati ni u godinama koje su pred nama.