Omladina džemata Buci u humanitarnoj akciji za tri jetima u Jablanici

Ermin ef. Ahmić je ponovo pokrenuo dobre ljude sa naše općine i šire u novu akciju za jetime.

Naime, u saradnji sa glavnim imamom Ekrem ef. Hodžićem i Semirom ef. Jahićem, ef. Ahmić je saznao za malene jetime, koji su u stvarnoj potrebi.

Samohrana majka Hrnjak, ostala je 2017. godine bez muža. Šok, nevjerica, strah, borba je preko noći pregazila ovu divnu porodicu. Tri malena pilića, razigrana mališana, ostali su bez voljenog oca, bez glavnog oslonca. Djevojčica Esma sada ima 5 godina, a blizanci Mustafa i Amina samo 4 godine. Njihove razigrane godine nisu svjesne pred kakvim se iskušenjem nalaze. Ne mogu da shvate majčin zabrinuti pogled. Mama nosi teško breme na leđima, jer kako odgojiti malene piliće bez primanja? Nemaju nikakvih novčanih primanja, jer je gospođa jako mlada, pa nije uspjela da stekne pravo na penziju.

Ova teška sudbina duboko se urezala u srca svih onih koji su dali svoj doprinos ovoj akciji. Vratili su milim srećama osmijeh na lice i nadu za sigurniju budućnost. Dobri ljudi su obezbijedili novu odjeću i obuću, igračke, hranu, slatkiše, paketiće i novčanu pomoć u iznosu od 1000 KM.

Hvala Dragom Allahu koji nas je okupio i udružio u ovom hairli djelu. Robovi smo mi tako nejaki i nevažni, došli na ovaj svijet samo da položimo ispit. Na nama je da se borimo za Allahovo zadovoljstvo i milost. Hvala svima koji su dali svoj doprinos u još jednoj akciji, a molimo Uzvišenog Gospodara da efendiju Hodžića i ef. Jahića nagradi zbog ukazivanja na ovu porodicu. Elhamdulillah.

OMLADINA DŽEMATA BUCI