Omladina džemata Buci ponovno u akciji prikupljanja pomoći za najmlađe članove našeg društva

Omladina džemata Buci ponovno je u akciji prikupljanja pomoći za najmlađe članove našeg društva. O svojoj najnovijoj akciji rekli su sljedeće:

– „Maleni dječak Hasan, sedmogodišnjak iz mjesta Dujmići kod Bjelašnice, živi sa svojom nanom i dedom. Oni su mu i otac i mati, sigurna ruka spasa za koju se ovaj mališan čvrsto drži. Nana i dedo u svojim godinama i s minimalnim primanjima ne mogu da pruže mnogo svom dragom unuku, ali ono što je sigurno, mogu ono najvažnije – da mu pruže pravu utjehu i radost, ljubav i pažnju koju zaslužuju njegove nejake godine.“.

„Priča malenog heroja podigla je naše dobre momke, naše vrijedne omladince koji ne stoje, traže, pričaju, prikupljaju, brzim koracima i svim srcem hrle ka novoj akciji. Znaju oni da ko usreći jetima ima posebnu nagradu kod Allaha, a Allaha se boje i rade sve to zarad Njegovog zadovoljstva i u ime Njegovo. Zahvaljujući dobrim ljudima, visočkim biserima i velikim humanistima širom jedine nam domovine, ova akcija je uspješno realizovana. Prikupljena je odjeća, obuća, školski pribor, hrana i slatkiši, te novac u iznosu od 600 KM. Ekipa u istom sastavu krenula je put Bjelašnice sa namjerom da obraduje ovog dječaka. Uspjeli su u svom nijjetu, osmijeh na licu đaka prvaka dao je snagu svima. Radost, veselje, oduševljenje, sve je bilo tu. Hvala Gospodaru, Stvoritelju Jedinom, koji nam je omogućio da ovo sve protekne u zdravlju, da se prikupe sredstva i obraduje se milo dijete. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali i doprinijeli uspješnoj realizaciji još jedne akcije. Slava Onome kome pripada svaka vlast i zakon. Elhamdulillah.“ poručila je omladina džemata Buci.