Održana visočka promocija romana ”Ljetopis o kralju Tvrtku”, autora Jasmina Imamovića

Promocija romana-hronike “Ljetopis o kralju Tvrtku”, autora Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle, održana je večeras u prepunoj Maloj sali Kulturnog centra “Altindag-Visoko”.

Prisutnim ljubiteljima lijepe riječi u ime organizatora promocije – Gradske biblioteke, obratila se Amila Tekešinović, a o romanu su govorili promotori Rasim Kadić i Tarik Hodžić, te autor Jasmin Imamović.

U svojoj recenziji o ovom djelu, književnik Filip David navodi da pisac objektivno sagledava period stvaranja i uzdizanja Bosne, uspješno prožimajući fikciju i historijska dokumenta.

”Roman stiže u pravo vrijeme da bolje upoznamo prošlost kako bismo bolje razumjeli sadašnjost, današnju Bosnu, njene korijene i savremene dileme. Istovremeno Ljetopis o kralju Tvrtku je značajan doprinos bosanskoj književnosti, a Jasmin Imamović u toj književnosti ovim svojim djelom potvrđuje posebno mjesto”, navodi David.

”Ljetopis o Kralju Tvrtku” je šesti roman Jasmina Imamovića. Do sada je objavio romane ”Ubijanje smrti”, ”Besmrtni jeleni”, ”Obožavatelj trena”, ”Molim te zapiši” i ”Slana zemlja”, a osim romana objavljivao je i eseje, kratke priče, radiodrame… Knjige su mu prevedene na više jezika. Imamović je i kao pravnik objavio tri knjige i dvadesetak radova u naučnim i stručnim časopisima.