Održan sastanak vodiča i osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”

U utorak 27. oktobra održan je redovni sastanak članova vodičke službe sa osnivačem i direktorom Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, Dr. Semirom Osmanagićem.

Sastanku je prisustvovalo 15 oficijelnih vodiča Fondacije, a 10 ih je opravdano odsustvovalo.

Tema sastanka bila je protekla sezona. Koordinator vodiča Ajdin Ahmetspahić podnio je izvještaj o radu vodičke službe tokom ljetnih i jesenjih mjeseci te naglasio kako je zadovoljstvo naših gostiju najbolji dokaz da su u Visokom i dalje najprofesionalniji kadrovi koje turizam na ovim prostorima nudi.

Stariji vodič Namik Mejdija prenio je iskustva sa piramide Sunca. Posvjedočio je kako su najnovija infrastrukturna ulaganja u tu lokaciju ostvarila svoj cilj pa gosti imaju više sadržaja za vidjeti i više informacija za čuti.

Dr. Osmanagić je zaključio kako je jako zadovoljan radom vodičke službe Fondacije te kako je potrebno dalje raditi na unapređenju prezentacijskih vještina i usavršavanju kadra, kao i školovanju novog, a sve u cilju zadržavanja epiteta vodiča u Bosanskoj dolini piramida kao vrsnih prezentatora historije, arheologije, geologije ali i energetskih, duhovnih i ljekovitih implikacija koje rezultati naučnih mjerenja donose.