Održan sastanak Asocijacije mladih SDA BiH i crnogorskog Foruma mladih Bošnjačke stranke

Član Povjereništva Asocijacije mladih SDA BiH i član Odbora za međunarodnu saradnju AM SDA BiH Almir Ljeskovica susreo se danas u Podgorici sa predsjednikom Foruma mladih Bošnjačke stranke Seadom Šahmanom.

Ljeskovica se zahvalio Bošnjačkoj stranci na hrabrosti i odlučnosti da iniciraju donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Parlamentu Crne Gore.

“Crna Gora prije nekoliko dana, a danas i Kosovo su poslali snažnu poruku da bez jasno utvrđenih činjenica u prošlosti nema prosperiteta i izgradnje zajedničke budućnosti u našem regionu” – kazao je Ljeskovica, te pozvao sve one koji i dalje negiraju genocid da to što prije prestanu.

Najavljena je posjeta delegacije Asocijacije mladih SDA BiH Forumu mladih BS na jesen ove godine na kojoj će biti utvrđene oblasti buduće saradnje.

Sagovornici su se također upoznali sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini te položaju mladih.

Šahman se na samom kraju zahvalio na današnjoj posjeti iskazao spremnost za buduću saradnju koja će zasigurno biti na većem nivou nego u prethodnom periodu.

GO AM SDA Visoko