Održan info-događaj: PREZENTACIJA PROGRAMA PODRŠKE PODUZETNIŠTVU U VISOKOM

U projektu „Visoko – Brend poduzetništva“ koji implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko objavljen je prvi Javni poziv za Program podrške poduzetništvu na području grada Visoko. Tim povodom danas je organizovan Info-događaj: Prezentacija Programa podrške poduzetništvu u Visokom.

Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“  provodi se u okviru projekta „COVID-19 Investment Response“ – EU4Business Recovery, koga finansira Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a provode ILO, GIZ i UNDP.

Cilj događaja je bio da se zainteresovana lica detaljnije informišu o uslovima i načinu prijave za učešće u Programu.

Javni poziv je objavljen 19.09. na web stranici Udruženja trenera CEFE u BiH i trajat će do 07.10.2022. godine, a pravo učešća imaju sve nezaposlene žene koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona – Biro Visoko, a koje planiraju da pokrenu vlastiti biznis na području grada Visoko.

Tim povodom, šefica Biroa rada Visoko, Lamija Čehajić izrazila je zadovoljstvo odzivom potencijalnih učesnica Programa podrške, obzirom na činjenicu da više od polovine evidentiranih nezaposlenih lica u Visokom čine upravo žene.

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis.

Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.

Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.