OČEKUJE SE REKORDNA SEZONA: Gosti iz cijele BiH i zemalja regije dolaze u Visoko

U prilogu „Nove BH“ Newsmax Adria, još jednom u nizu afirmativnih priloga o bh. turizmu, govorili su gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić i dr. Semir Osmanagić.

„Arheološki turizam bilježi povećanje turista čak i u kriznoj godini. Ove godine ići ćemo sa preko 100.000 posjetilaca, dakle isključivo zahvaljujući intenzivnoj promociji, ovoga puta po regionu, a inače po cijelom svijetu. Mi smo postigli odlične rezultate i očekujem u roku od nekoliko godina da ćemo imati stotine hiljada posjetilaca i da će Bosanska dolina piramida po broju noćenja biti druga u BiH, odmah iza Međugorja. – rekao je osnivač Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić kaže da su planirana sredstva za izgradnju infrastrukture.

„Gradska uprava je kroz budžetska sredstva ove godine planirala ulaganje u određenu turističku infrastrukturu kako bismo određene objekte priveli u potpunosti namjeni, da kad turisti dođu da mogu da vide, da se uslikaju, a u narednom periodu ćemo težiti da ulažemo još veća finansijska sredstva za razvoj turističke infrastrukture, jer bez sadržaja nema priče.“ – kazao je gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić.