OBLJETNICA SESTARA FRANJEVKI: „Visoko je sestrama „bosanska rodna kuća“

U nedjelju 7. jula u samostanskoj crkvi Sv. Bonaventure u Visokom proslavljeno je 90 godina života i djelovanja franjevki u Bosni, te zlatni jubilej redovništva 14 sestara.

Tom prigodom okupljene sestre, predvođene provincijskom predstojnicom s. Katom Karadža, prisjetile su se u svojim molitvama 90. obljetnice od dolaska školskih sestara franjevki u Bosnu. One su, naime, došavši iz Maribora u junu 1929. započele svoje djelovanje u domaćinstvu odgojnih zavoda Provincije Bosne Srebrene u Visokom i Sarajevu.

Potvrdio je to u svom pozdravnom govoru i domaćin, gvardijan visočkog samostana fra Franjo Radman kazavši kako je Visoko sestrama „bosanska rodna kuća“ te da su u nju uvijek dobro došle. Zahvalio je sestrama za kontinuiranih 90 godina života i djelovanja u Visokom.

„U tih 90 godina upisane su također naše današnje slavljenice, sestre koje obilježavaju 50 godina redovništva. Drage sestre, hvala vam na vašem predanom služenju Bogu i bratu čovjeku, koje, siguran sam, nije prošlo bez poteškoća i napora. No, vaša ustrajnost kroz ovih 50 godina govori o pouzdanju u Božje vodstvo. Hvala vam na tom svjedočanstvu“, rekao je fra Franjo čestitajući sestrama slavljenicama.

Nakon mise druženje je nastavljeno uz zajednički ručak.