Oblačno, kišovito i svježe – temperature do 17 stepeni celzijusa

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-sedlo 11, Sokolac 13, Bugojno 14, Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sarajevo, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 16, Grude 17, Mostar i Trebinje 22 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno intenzivnije padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stupnja.

U Visokom oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 17 stupnjeva.

Sutra (9.7) u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Poslije podne postupan prestanak padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini uglavnom pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 23, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stupnjeva.