OBEĆANJE IZVRŠENO: Završen generacijski projekat, povezani Kakanj i Visoko

Danas je u Malim Trnovcima obilježen završetak generacijskog projekta – izgradnja puta koji povezuje dvije komšijske opštine, Visoko i Kakanj.

Dužina ovog puta je cca 1.200 metara i izgrađen je u dvije faze. Prva se odnosila na 450 metara i druga na 750 metara.

Ukupna vrijednost projekta je 135.000 KM, a sredstva je osigurala Općina Kakanj.

Predsjednik SDA Visoko i premijer u Vladi Zeničko – dobojskog kantona Mirza Ganić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Nermin Mandra, načelnik Opštine Kakanj Aldin Šljivo i ministar u Vladi ZDK Mirnes Bašić, danas su zajedno sa delegacijama SDA Visoko i SDA Kakanj obišli završene radove i družili se sa narodom tog kraja.

Prisutnima su se obratili premijer ZDK Mirza Ganić, načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, zastupnik u državnom parlamentu Nermin Mandra.

U svome obraćanju, premijer Ganić je naglasio važnost ovog projekta za narod koji živi na ovom području, zahvalivši se prijateljima iz Kakanja, Nerminu Mandri i Aldinu Šljivi, koji su nesebično podržali ovaj projekat. Naglasio je važnost međusobne saradnje i jedinstva, te iskazao svoja očekivanja da će građani znati prepoznati značaj biranja ljudi koji žele da predstavljaju narod, a ne da vladaju narodom.

Premijer Ganić je pozvao stanovnike Malih Trnovaca da dostave zahtjev sa urbanističkom saglasnošću za izgradnju Šehidskog spomen obilježja, kako bismo, prema njegovim riječima, “osigurali određena finansijska sredstva, jer zbog poštovanja prema poginulim i njihovim porodicama krajnje vrijeme je da hairli završimo i ovaj projekat”.

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM NA LINK