Obavijest za visočke poljoprivrednike

Pozivamo poljoprivredne proizvođače sa područja grada Visoko, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, a koji su obavili ili planiraju obaviti jesensku sjetvu pšenice, raži i ječma da najkasnije do 09.10.2020. godine dostave prijavu jesenske sjetve.

Na osnovu pristiglih prijava, Grad Visoko će sačiniti preliminarnu listu korisnika sredstava za poticanje jesenske sjetve i dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prihvatljivi troškovi za jesensku sjetvu u tekućoj godini su troškovi nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju pšenice, raži i ječma. Poljoprivrednik će troškove jesenske sjetve dokazati dostavom fiskalnog računa, fakture o izvršenoj kupovini navedenog repromaterijala.

Prijavni obrazac može se preuzeti u prostorijama Gradske uprave Visoko na protokolu šaltera Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti ili na web stranici grada Visoko.

Popunjen prijavni obrazac se dostavlja na protokol šaltera Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti najkasnije do 09.10.2020. godine, ili putem pošte na adresu: Grad Visoko, Ulica Alije Izetbegovića 12A, 71300 Visoko.

Prijavni obrazac.

Press Grada Visoko