NOVO RUKOVODSTVO SDA ZDK: Članovi Kantonalnog izvršnog odbora iz Visokog Ganić, Mateša-Bukva i Bešlagić

Miralem Galijašević novi je stari predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona.

Na izbornoj Skupštini KO SDA ZDK, koja je u subotu održana u Zenici i na kojoj je bilo prisutno 87 od verificiranog 91 delegata, Galijašević je bio i jedini kandidat za predsjednika, odnosno za tu je funkciju bio predložen od svih 12 lokalnih organizacija te stranke.

Za potpredsjednike su jednoglasno izabrani Belma Pojskić i Mirsad Hadžić, a birano je i 12 članova Izvršnog odbora KO SDA ZDK gdje su voljom delegata izabrani su i Visočani Mirza Ganić, Emir Bešlagić i Mirela Mateša Bukva.

Predsjednik Galijašević je u svom obraćanju istakao: “Za realizaciju programa i ciljeva neophodni su nam resursi, prije svega ljudski, zato vas pozivam da zajedno udružimo snage u svakom smislu i radimo. Ostavimo po strani nesuglasice, karijerizam i bolesne ambicije. Stanimo u prvi plan zajedničku borbu za nezavisnu i prosperitetnu BiH. Treba nam svaki čovjek i svaki član i zato vas pozivam na jedinstvo jer je u jedinstvu snaga – do konačne pobjede”.

Prisutnima se obratio i Mirsad Zaimović, predsjedavajući ZD PFBiH koji je kazao da je ovo izborna godina, te da moramo napraviti velike korake i tim koji će pobijediti i u općinama i gradovima gdje SDA trenutno nema načelnike/gradonačelnike.

Posebne pohvale na izbornoj Skupštini KO SDA dobio je premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić koji je, kako je istaknuto, u proteklom periodu pokazao kako zna uspješno voditi kanton.