Novi krov za dobrog dedu iz Visokog

Najljepše su one priče koje imaju sretan kraj. Danas je humanost ponovo pobijedila, a oni koji su bili na rubu očaja, zablistali su od sreće.

Prije dvadeset dana objavljena je priča o jednom junaku, našem visočkom dedi, koji živi u trošnoj kući, sa nepokretnom i jako bolesnom nanom. Dedo se sam brine za nanu, kućne poslove i sve ostalo što čovjek mora da ponese na svojim nejakim plećima. Allah je odredio da se humanitarci sa Buka upravo nađu na njegovoj adresi. Donijeli su mu osnovne životne namirnice i zatekli srceparajuće stanje našeg sugrađanina. Krov kuće je bio srušen, teško breme je pritislo ovog dobrog insana.

Za dobru akciju ne treba mnogo, tek jaka volja i hrabrost da se pokrene, a dobrih ljudi ima svuda oko nas. Visočki privrednici, humanitarci širom naše zemlje, naša braća iz Austrije, džemat CIL Culturel – Islamski Centar Luxemburg i vrijedni majstori, udružili su se sa efendijom Ahmićem i njegovom ekipom i veoma brzo su imali sredstva za novi krov. Svakodnevni radovi danas su se priveli kraju, a dedo još uvijek u šoku ne može da vjeruje da je ovako brzo krov urađen.

Ukupno potrošena sredstva za izgradnju krova iznose 6.500 KM. Ovdje je utrošeno mnogo humanog rada, jer naši dobri majstori Fejzovic i Ohran, sa svojim ekipama, svoj rad nisu naplatili, sve što su uradili to je poklonjeno dobrom dedi.

Hvala svima koji su dio ove humane priče, koji su uložili svoj trud i rad da se svi radovi uspješno realizuju. Naš dedo je sretan, večeras će spavati mirnije i sretnije. Allahu naš ti nagradi i trun dobra naših dobrih ljudi. Amin!

Humanitarci sa Buka