Novak Đoković u Visokom: BITKA ŠARENIM JAJIMA ZAVRŠILA NERIJEŠENO

Novak Đoković, svjetski teniser broj 1 ponovo puni baterije u Bosanskoj dolini piramida.

Kao što je i obećao, ovaj put je poveo i djecu. Nakon obilaska košarkaških terena u sklopu Arheološkog parka „Ravne 2“ gdje bi već ovog ljeta trebali startati humanitarni basket turniri sa ex-yu NBA zvijezdama, sa kojih bi sav prihod bio uplaćen za djecu bez roditelja, Nole je sišao do energetskog tunela Ravne gdje su ga sačekali navijači.

Šarena jaja kao poklon od navijačice Zorice Krajišnik i malo takmičenje čije je jaje jače. Neriješen rezultat. Kratka izjava za medije, da je tu par dana na „energetskim pripremama“ pred nastupe u Beogradu, Rimu i Parizu, te da još ne planira sa kupovanjem vikendica uz Piramidu Sunca.

Novak se najviše obradovao Salki Novokmetu najstarijem i najpoznatijem čuvaru arheoloških otkrića u kompleksu Ravne 2. Nole, k'o Nole nije zaboravio Salkin nadimak „amidža Bred Pitt“, podsjetivši ga da ga je na turneji po Americi često spomene legendarnog čuvara kod kojeg potomci egipatskih faraona vade rodne listove.
Nakon toga „zvezdaš Nole“ je pristao na selfi sa „visočkim partizanovcem Draganom Simićem“.

Na Noletovo pitanje hoće li imati problema sa „grobarima“(navijačima Partizana), Dragan je prokomentarisao:
– Ipak si ti svjetski, a naš, pa makar i zvjezdaš.

Meditacija u energetskim tunelima je trajala mnogo duže nego uobičajeno. Izgleda da se Novak najozbiljnije priprema za grand slam turnire ali i olimpjske igre. Energija Bosnaske doline piramida će mu sigurno pomoći.