Njemačka nacionalna televizija ZDF snimala prilog o Bosanskim piramidama

U dvodnevnom posjetu Visokom i Bosanskoj dolini piramida boravila je ekipa njemačke nacionalne televizije ZDF. Riječ je o njemačkom javnom servisu, a snimali su kadrove za prilog iz Visokog, o projektu istraživanja najvećih piramida u Evropi.

– „U pitanju je njemačka nacionalna televizija ZDF, tačnije drugi program ovog javnog servisa i emisija „Heute in Europa“ (Danas u Europi). Tu je TV ekipa na čijem je čelu novinar Michael Somer, a u Visoko smo stigli ponovo nakon 2006. godine. Tada smo bili jedna od prvih televizija koja je radila reportažu o otkrićima gospodina Osmanagića u Bosni i Hercegovini, a tu priču je u to vrijeme od ZDF-a preuzeo i Euronews. Sad smo se ponovo vratili da provjerimo šta je to novo, drugačije, šta se u međuvremenu dešavalo… U Visokom smo proveli dva dana, a ekipa je snimala na Bosanskoj piramidi Sunca, Bosanskoj piramidi Mjeseca, kao i u Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne, gdje nam je domaćin bio dr. Semir Osmanagić.“ – kazala nam je Leana Lugić, asistentica TV ekipe njemačkog ZDF-a.

Snimljeni materijal će biti emitiran u programu ZDF TV u emisiji „Heute in Europa“, a emitiranje je planirano za početak mjeseca jula, dok će prilog biti moguće pogledati i na njihovoj Internet platformi.