NIHAD IMAMOVIĆ: Ovo što je Fondacija uradila u Visokom je impresivno, a mene je stid da sam ovdje prvi put

Na poziv prijatelja Nijaza Skenderagića, u Visokom, u posjetu Kompleksu Ravne, boravio je i gospodin Nihad Imamović, bh. poduzetnik. Ovo mu je bio prvi posjet arheološkim i turističkim lokacijama, a nakon obilazaka nije krio oduševljenje viđenim i urađenim u Visokom.

– „Za sve ovo, za Fondaciju, ovaj park, piramide, davno sam čuo i stid me i sramota što sam prvi put danas ovdje. Stvarno sam oduševljen, oduševljen koliko je uloženo truda, znanja, entuzijazma ljudi u sve ovo da se napravi i mislim da je ovo u Visokom ogroman potencijal za turističku ponudu Bosne i Hercegovine.“ – kazao nam je gospodin Imamović.

Interesovalo nas je i njegovo mišljenje o tome koliko država, ali i poduzetnici i velike kompanije, mogu surađivati sa Fondacijom, te imati obostrani interes.

– „Ja sam Semiru rekao da me stid što sam prvi put ovdje. Ovo sve je impresivno. Mislim da postoji obostrani interes za saradnju, a ja lično, prve goste koje budem imao iz BiH ili inostranstva, dovest ću ih ovdje, jer ono što sam danas čuo je impresivno i drago mi je da nam je dr. Osmanagić predstavio sve ove potencijale.“ – kazao je Imamović.