Nezavisni blok Visoko: Sastanak Bloka mladih GO NB Visoko

Sinoć je u kancelariji Nezavisnog bloka Visoko održan sastanak predstavnika Bloka mladih gradske organizacije NB Visoko sa članovima Izvršnog odbora. Analizirano je ostvarenje zadatih planova sa posljednjeg sastanka, pri čemu je utvrđeno da je realizacija bila na zadovoljavajućem nivou, naročito po pitanju učlanjivanja i angažovanja novih članova. Postavljeni su ciljevi za naredni period sa akcentom na dodatno intenziviranje aktivnosti oko učvršćivanja izgrađene organizacione strukture.

Potvrđeno je ponovo da NB Visoko ostaje na zacrtanom kursu građenja konstruktivne politike pomirenja i prosperiteta, bez izazivanja svađa među građanima i stvaranja dodatnih konfliktnih situacija, kojih je u posljednjem periodu sve više.

Predsjednik gradske organizacije NB Visoko, mr.sci. Mirsad Čučuk, dipl. ing. je prenio dio raspoloženja sa održanog sastanka: “Razmišljanje naše omladine je zrelije nego što mi to mislimo, vrlo pozitivno i iznenađujuće odlučno. Ti mladi ljudi, omladinke i omladinci, tačno znaju šta hoće a šta neće i ne boje se to javno reći. Pogrešno je i nepošteno smatrati ih nezrelim i ne iskoristiti njihov mladalački potencijal i zanos. Nezadojeni nacionalizmom, i odrasli u vremenu poslije rata, oni mjere ljude po drugačijim normama a jedinstveni su u tome da žele modernu lokalnu zajednicu u kojoj će se stvarati prilike za nova radna mjesta i građenje karijera i njihovih života pored svojih roditelja a ne u tuđini, zajednicu sa mogućnošću jednakih šansi za sve, i bez novih podjela na “ove i one” jer smo svi “naši”.

U drugom dijelu sastanka, a nakon analize drugih parametara procjenjivanja, smo zaključili da nećemo odustati, niti to želimo,  od naših izvornih ideja zbog kojih je NB Visoko i nastao kao izraz potrebe nas običnih građana koji ne pravimo razliku po nacionalnoj i materijalnoj osnovi nego po tome koliko je ko iskren, častan i pošten.

Kao potvrda da smo iskreni u svojim namjerama i po tome prepoznati od naših komšija i sugrađana od večeras smo bogatiji za novog prijatelja, Stanislava Vujića. Našeg dobrog sugrađana koji je poznat i van granica našeg Grada Visoko. Nekadašnji pivot RK Bosna koji je prošao sve selekcije visočkog kluba, rukometni sudac i sada delegat, osvajač kupova sa bogatom sportskom karijerom i porodičnim čovjekom koji gradi svoju svakodnevnu egzistenciju kao i mi svi.

Dobro nam došao, Stanislav Vujić.

Dobro nam došli svi iskreni i pošteni, naša vrata su otvorena i mjesta za sve ima.

Nezavisni blok Visoko