Nezavisni blok Visoko – Otvorena nova kancelarija uz prednovogodišnji koktel

Sinoć je zvanično otvorena nova kancelarija GO NB Visoko nakon dovršetka procesa renoviranja i adaptacije. Dosadašnja kancelarija je zatvorena prije nešto oko mjesec dana i od sada u ovim novim prostorijama građani mogu da izvrše učlanjenje, te zajedno sa članovima, simpatizerima i prijateljima NB Visoko da razgovaraju o svim problemima, nedoumicama i sugestijama za dobrobit naše lokalne zajednice.

Nakon ovog svečanog događaja, predsjednik GO NB Visoko, mr.sci. Mirsad Čučuk, dipl. ing. je izjavio: “Jednoglasno smo odlučili da sinoć zvanično otvorimo naše nove prostorije iako, zbog ličnih obaveza, nisu svi naši predsjednici MO i aktivisti mogli prisustvovati. Okupio se dio naše ekipe i prigodnim koktelom smo sebe počastili za sav trud koji smo uložili u protekloj godini na širenju naše organizacije. Otvaranje ovih novih prostorija je došlo kao kruna svega, i prikladna nagrada nama samima za Novu godinu. U narednom periodu naši članovi, simpatizeri, prijatelji i svi građani mogu da svrate na kafu, čaj i kolače, te da se kroz razgovor o svim temama družimo i iznalazimo najbolje načine za unaprjeđenje naše zajednice i naših života gdje god je to moguće.

Radosni smo zbog ovog novog uspjeha koji je došao kao plod naših ličnih odricanja i entuzijazma mnogih aktivista, ponosni što radimo korisnu stvar za nas sve, i zahvalni što nas zbog svega toga građani sve više podržavaju i konstantno nam se aktivno priključuju.

Nastojimo da poštenim, otvorenim i ljudskim pristupom prema svima ukažemo da, kada postoji iskreno uvjerenje u vlastite ideale moguće korisnosti lokalnoj zajednici, svako od nas može dati svoj doprinos ličnim sredstvima i zalaganjem, a dokaz toga je to što mi nismo u vlasti i ne koristimo budžetska sredstva sviju nas za vlastito promovisanje. Takođe, niko od naših aktivista ne promoviše sebe tako što ružno govori o bilo kome niti traži samo negativnosti u drugima i drugačijima. Mi imamo svoj način koji se razlikuje od ostalih, mi tražimo ono što je dobro u ljudima i ljude dijelimo na manje ili više dobre a one koji to ipak nisu jednostavno zaobilazimo.

Često mi na um padne jedna sitnica iz kampanje za Opće izbore 2018. godine, kada smo obilazili grad i sela: u ličnom razgovoru sa dvije nane u B. Mahali rekoše mi “dijete, dužnost od Boga je ponuditi nešto drugačije, oni kojima je dobro neće ništa mijenjati a oni kojima nije će tražiti bolje“.

Mi iz NB Visoko nudimo sebe kao nešto drugačije.

Želim još da se zahvalim Nerminu Šljivi i kolegama iz OO NB Kakanj koji su došli da zajedno podijelimo radost otvaranja naše nove kancelarije.“ rekao je predsjednik GO NB Visoko, mr. sci, Mirsad Čučuk,

Nova kancelarija GO NB Visoko se nalazi na dijelu puta od Pošte prema pijaci, Ulica Čaršijska bb.