Nezavisni blok Visoko: ODRŽANA TRIBINA U PREPUNOJ SALI KC ALTINDAG, HVALA VAM PRIJATELJI!

U organizaciji NB Visoko sinoć je održana javna tribina u velikoj sali KC Altindag-Visoko. Panelisti na tribini su bili Senad Šepić predsjednik NB-a, Razija Mujanović potpredsjednica NB-a, Amer Obradović poslanik NB-a u Parlamentu FBiH, Edib Smolo generalni sekretar NB-a i Mirsad Čučuk predsjednik GO NB Visoko.

Tribina je trajala nešto više od dva sata, gdje se nakon sadržajnog izlaganja svih panelista otvorila konstruktivna diskusija jer su se građani uključili sa mnogobrojnim pitanjima. Moderator tribine je bio Admir Tatar potpredsjednik NB Visoko, a koordinator tribine Seid Zimić sekretar NB Visoko.

Svoj osvrt je dao predsjednik NB Visoko mr. sci. Mirsad Čučuk, dipl. ing.:

„Kao i svi članovi naše ekipe, i ja sam prezadovoljan odzivom građana na javni poziv o održavanju tribine. Veliku salu KC Altindag-Visoko smo ispunili potpuno i tražila se još stolica više. Iako je ovo naša prva javna tribina za ove dvije godine koliko postojimo, ja lično nisam imao dilemu da neće biti posjećena. Mi iz NB Visoko smo svakodnevno uz naše građane, bolje rečeno mi smo obični građani koji najbolje znamo šta svi mislimo i osjećamo, šta nemamo i šta nam treba. Nas muče isti problemi, mi brinemo iste brige kao i velika većina koja nema nigdje štelu, izjeda nas ista nepravda i nepoštenje. Upravo naša djeca i prijatelji idu vani za boljom budućnosti koju ovdje ne vide. Samo što smo se mi odvažili da istupimo u ime svih nas obespravljenih u nastojanjima da utičemo na vlastite živote i da kažemo da smo i više nego obrazovani, stručni i hrabri da bi nas i dalje vodili oni koji samo žele vlastitu korist. Ali naša borba ide iskrenom i oštrom riječi, čistim obrazom i ličnim primjerom korisnih članova naše zajednice, a nikako blaćenjem bilo koga jer se ne gradi obraz i karakter tako.

Zato nisam imao dilemu oko sinoćnje posjete građana, naših komšija, rodbine i prijatelja, našoj prvoj tribini. Jer iako mi nismo u vlasti, mi smo otpor običnog naroda i zato svakim danom rastemo i svakim danom nas je sve više u NB Visoko. Sinoć smo i mi sami vidjeli da smo izrasli u pravu i respektabilnu organizaciju, a poslali smo i jaku poruku svim ostalim strankama u Visokom da narod ne smiju više lagati i pojaviti se samo mjesec pred izbore. Treba izaći među narod i kada si u vlasti i odužiti se za povjerenje djelima a ne pričom.

Želim da se zahvalim na izlaganju našem predsjedniku g. Šepiću iz Cazina, našoj legendi Razi iz Tuzle, našem federalnom parlamentarcu Ameru iz Stoca, našem predsjedniku Glavnog odbora Elmedinu iz Banja Luke, našem generalnom sekretaru Edibu iz Kaknja te predsjednicima NB Hadžića, NB Kaknja, NB Zavidovića i NB Novi Grad Sarajevo koji su takođe prisustvovali tribini.

Kao predsjednik NB Visoko, posebno sam zahvalan vrijednim članovima naše ekipe NB Visoko: Seidu, Admiru, Mustafi, Ajli, Ajni, Mehmedu, Denisi, Amaru, Almini, Fahrudinu, Albini, Enesu, Ibrahimu, Ilmi, Jasminu, Muji, Ameli, Tariku, Selmi, Murisu, Nejli, Irnesu, Anesu, Senadu, Alisi.

A mi svi zajedno iz NB Visoko se zahvaljujemo na posjeti građanima, komšijama, rodbini i prijateljima.“, rekao je predsjednik Čučuk.

NB Visoko