Nezavisni blok Visoko – NB odabran kao partner NDI

Nacionalni međunarodni institut NDI kao neprofitna nevladina organizacija koja podržava provođenje demokratskih procesa je odabrala Nezavisni blok kao političku opciju sa kojom započinje misiju uspostavljanja stabilnih i snažnih političkih organizacija.

Gradska organizacija NB Visoko je iz tog razloga bila domaćin susreta i razgovora predstavnika NB Visoko, NB Breza, NB Kakanj i NB Zavidovići sa međunarodnim instruktorom programa za podršku izborima iz Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Predsjednik GO NB Visoko, mr. sci. Mirsad Čučuk, dipl. ing. ovim povodom je dao svoj komentar:

– “Veoma smo ponosni na početak saradnje sa NDI-em jer je to još jedan pokazatelj u nizu da naša politika pomirenja, uvažavanja i rješenja koja su dobra za sve građane ima perspektivu, umjesto politike stalnih sukoba, svađa i podjela koje ostali plasiraju sve više kako se izbori bliže i koče razvoj naše zajednice.

Dobar i pošten pristup politici, te zagovaranje društveno korisnih poteza bez blaćenja oponenata je zvanično prepoznat od strane onih koji se na međunarodnom nivou institucionalno bave tim pitanjima, pa je Nezavisni blok odabran kao partner NDI-a.

Saradnja je dogovorena i biće nastavljena, zahvaljujemo se NDI-u na ukazanom povjerenju.“, poručio je predsjednik Čučuk.

#konkretniidosljedni