Nezavisni blok Visoko – Konkretno za bolji i kvalitetniji život svih nas

Kako smo poštovali i poštujemo sve zakone i pravila, nismo htjeli da u vremenu prije zvanične kampanje govorimo o konkretnim idejama i ciljevima našeg zalaganja za bolji kvalitet života svih nas u našoj lokalnoj zajednici. Zato sada nastavljamo upoznavati građane o istim.

Ono za šta će se naši vijećnici zalagati kada nakon izbora uđemo u Gradsko vijeće, a što je korisno za sve građane i jedan od ključnih stubova zdravog društva i lokalne zajednice, jeste i uvrštavanje SUFINANSIRANJA SPORTSKIH ŠKOLA KOJE OKUPLJAJU DJECU iz gradskog Budžeta.

Naime, najbolji vid socijalizacije naše djece je kroz druženje i igru tokom sportskih treninga, pa bi trebalo podstaknuti omasovljavanje takvih škola olakšavanjem njihovog postojanja kroz sufinansiranje iz gradskog Budžeta. Posebno jer u današnje vrijeme zdravstvene krize zbog koronavirusa naša djeca imaju jedan potpuno novi ritam i način života koji je ipak najviše pogodio njih, i ne smijemo dozvoliti da ona ostanu u svom svijetu u kojem im nenadoknadivo fali druženje sa vršnjacima.

Ostavit će to sigurno traga na njima, više nego na nama odraslim, a naša djeca su najvrjednije što imamo u našim životima, neuporedivo sa bilo čim. Zato institucionalno, iz gradskog Budžeta, trebamo podržati one koji iz čistog entuzijazma i ljubavi prema sportu i djeci okupljaju njih i rade sa njima.

Jer koronavirus će proći, a tragovi koje ostavi na našoj djeci će biti trajni.

press Nezavisni blok Visoko