Nezavisni blok Visoko – Konkretne ideje za bolji i kvalitetniji život svih nas

Pošto smo poštovali i poštujemo sve zakone i pravila, nismo htjeli da u vremenu prije zvanične kampanje govorimo o konkretnim idejama i ciljevima našeg zalaganja za bolji kvalitet života svih nas u našoj lokalnoj zajednici. Zato ćemo u narednom periodu upoznavati građane o istim.

Mi iz Nezavisnog bloka Visoko smo svih ovih godina bili korektni prema svima, podržavali smo dobre stvari a tamo gdje smo mogli davali smo naš lični doprinos i nismo žalili sebe ni od sebe. Pa iako je mnogo toga dobrog urađeno do sada, uvijek se može naći nešto što može biti korak više. A ne moraju uvijek djela da budu velika, obimna ili skupa da bi mnogo značila, može to biti i nešto sitno ali da bude bitno. A najvažnije, da bude konkretno.

Jedno od takvih, korisnih za sve građane, jeste INSTALIRANJE NATKRIVENIH AUTOBUSKIH STAJALIŠTA svugdje gdje autobuska stajališta postoje, u gradu i na selima. Jer mnogo je naših sugrađana koji nemaju vlastiti automobil, mnogo je naše djece koja idu u škole, a svi oni koriste javni prevoz, autobuse ili taksi vozila. I svi oni čekaju na mjestima predviđenim za čekanje, po suncu, kiši ili snijegu – nezaklonjeni.

U ovoj napetoj političkoj situaciji i jako zaoštrenoj kampanji na prostoru naše lokalne zajednice, čak i oni rijetki koji imaju neke konkretne ideje, se plaše da ih iznesu jer u njima postoji bojazan, proizašla iz političke kalkulacije, da će se “zamjeriti jednoj ili drugoj strani”. I dok jedni kritikuju, drugi se brane, a oni treći gledaju sa strane, mi iz Nezavisnog bloka Visoko nemamo dilema da glasno ukažemo na sve što može biti bolje. Jer najlakše je, ali je vrlo ružno, kritikovati i osuđivati druge za ono što je urađeno ili neurađeno, a pri tome ne nuditi ništa konkretno i ne prihvatati iskorak ka boljem.

Međutim, svima nama je mrlja na savjesti svako naše dijete koje dođe u školu mokro od kiše ili snijega jer je čekalo na nenatkrivenom autobuskom stajalištu, i koje provede dan u školi u takvom stanju.

Djeca su nemoćna da bila šta urade i mi u njihovo ime moramo napraviti promjene.

press Nezavisni blok Visoko