Nezavisni blok Visoko i ove godine viceprvak malonogometnog turnira u Kondžilu

Jučer (nedjelja, 25. august) je u Kondžilu, MZ Radovlje, održan tradicionalni malonogometni turnir “Da se ne zaboravi”, u povodu sjećanja na poginule borce – šehide ove visočke mjesne zajednice.

Ekipa Nezavisnog bloka Visoko se i ovaj put odazvala na poziv organizatora i u izuzetnoj atmosferi dala svoj doprinos očuvanju tradicije i sjećanja na poginule borce MZ Radovlje. Nakon cjelodnevnog takmičenja po „knock-out“ sistemu, ekipa NB Visoko je u finalnoj utakmici osvojila titulu viceprvaka.

Ovom prilikom, predsjednik NB Visoko Mirsad Čučuk je izjavio: „NB Visoko cijeni ovu najveću i najčasniju žrtvu naših najboljih očeva i sinova i odazvali smo se da podržimo “Da se ne zaboravi”. Zahvaljujemo se organizatoru, tj. MZ Radovlje na pozivu, a lično se nadam da će i mnogi drugi slijedeće godine uzeti učešće na ovoj manifestaciji, jer trud i nastojanje mještana da ne izblijedi sjećanje na njihove najmilije šehide zaista je za svaku pohvalu. Iako je pred kraj počela da pada i obilna kiša, mnogi mještani su ostali da bodre, te i našim momcima nije bilo teško da igraju po pljusku. Sve je bilo korektno i profesionalno, a organizator je nagradio finalne ekipe, kao i pobjednike u održanim utrkama. Bilo je zadovoljstvo učestvovati a posebno gledati takmičenja djevojčica i dječaka, te bodrenja njihovih roditelja, nana i deda. Hvala MZ Radovlje na prelijepo provedenoj nedjelji.“, rekao je Mirsad Čučuk.