Nezavisni blok Visoko: DIJELIMO ZAŠTITNE MASKE BESPLATNO

Iz iskrene želje da pomognemo našim komšijama i sugrađanima, a kao naš skromni doprinos borbi protiv koronavirusa, aktivisti NB Visoko i naše majke i sestre su izradili 1.000 zaštitnih maski koje ćemo sve pokloniti BESPLATNO.

Ozbiljnost trenutne situacije uslijed pojave koronavirusa i tendencija rapidnog širenja istog je apsolutno promijenila kompletnu sliku života planete pa i našeg grada, te su posljedično tome FŠCZ i CZ Visoko izdali naredbe, kao norme novog ponašanja i kretanja svih nas.

Veoma ubrzano, obaveze, navike  i običaji naše zajednice dobijaju neku novu formu u kojoj je sve usporeno ili potpuno zaustavljeno, pri čemu svi mi nismo isto reagovali, niti isto postupili. Silom prilika se moramo distancirati jedni od drugih, samoizolirati i ostajati kući, jer je to najefikasniji vid borbe u prevenciji. Izuzetak su oni koji moraju na posao, medicinski radnici i sl.

U novonastaloj situaciji, u veoma kratkom vremenskom intervalu, došlo je do izrazito velike potražnje i kupovine određenih namirnica i artikala, a sa druge strane do smanjenja ponude istih, uz povećanje cijena. Tako je i ponestalo artikala koji su u ovim trenucima od vitalnog i životnog značaja (ili se još negdje mogu kupiti uz visoku cijenu) kao što su zaštitne maske.

Aktivisti NB Visoko, poštujući sve propisane naredbe i pravila, već dijele zaštitne maske besplatno po svom užem i širem komšiluku, i nastaviti će dijeliti dok se ne podijeli i posljednja. Ukoliko se generalno i sistemski ne riješi pitanje zaštitnih maski, NB Visoko će izraditi još i ponovo sve podijeliti besplatno.

Akcija je isključivo za osobe iz najosjetljivije kategorije našeg društva, penzionere i one koji nemaju drugu pomoć.

Svi oni koji ne budu dobili ili nemaju zaštitne maske mogu kontaktirati naše aktiviste i biće im uručeno:

• Mustafa 060 34 69 551 područje Buzići – Dobrinje

• Fahrudin 061 379 051 područje Upovac – Grđevac

• Anes 061 230 638 područje Porječana

• Bečir 062 147 466 područje Moštra

• Edin 061 504 703 područje Liješeva – Orašac

• Seid 061 324 772 područje Gračanice

• Jasmin 062 033 394 područje M. Čajno – Podvinci

• Mirsad 061 240 101 područje Uvorići – Visoko

• Admir 061 928 665 područje Vratnica – Visoko

• Stanislav 062 866 742 područje Luke – Visoko

Naše zaštitne maske nisu trajne, ali su vrlo kvalitetne, te fino i nježno prianjaju uz lice, a što je najvažnije, poklon su od srca svih nas iz NB Visoko.

Kriza će uz Božiju pomoć i našu uzajamnu solidarnost proći, a ostati će onaj biljeg kojeg svako od nas zasluži.

press NB Visoko