Nemojte vikend provesti na kauču

Iz sedmice u sedmicu jedva čekamo kraj radnog petka i početak vikenda. Ali kad vikend napokon dođe, često ga provedemo ne radeći ništa pametno.

Na pitanje “šta ćete raditi za vikend” vi sliježete ramenima, bez ideje kako ga kvalitetno provesti. Uz klasično izležavanje i čišćenje, postoji još puno načina na koje možemo maksimalno iskoristiti ta dva dana koja smo željno iščekivali.

Imamo nekoliko ideja koje bi vas mogle inspirisati na zabavne aktivnosti. A što je najbolje – većina njih je besplatna ili ne iziskuje velik trošak.

Izađite i radite nešto od ovog:

Dok je još lijepo vrijeme i nema kiše, krenite s porodicom u šetnju. Organizujte se i provedite dan u prirodi ili prošetajte do obližnjeg parka ili šume. Razgibajte se – sjedite na bicikle i napravite turu.

Odlična ideja je piknik – spakujte dekicu, kafu, sokove i grickalice i odmorite se okruženi prirodom. Po mogućnosti, isključite mobitele i ostavite stres kod kuće.

Vikend kod kuće ne morate provesti na kauču

Vaša kuća može postati zabavno mjesto ako se počnete baviti zanimljivim stvarima.

Zajedno napravite desert ili organizujte malo takmičenje u kuhanju. Podijelite se u parove i ocjenjujte ko je ispekao najbolje muffine, palačinke ili mini pizze.

I društvene su igre zabavne, iako danas rijetko posežemo za njima.

Možete se igrati s djecom ili organizovati druženje za odrasle navečer koje ćete upotpuniti društvenim igrama. Pozovite prijatelje kod sebe – pripremite večeru ili samo poslužite grickalice i družite se s ljudima koje niste vidjeli neko vrijeme.