Naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu

Prepoznat ćete važnost trenutka kada morate ostati sami i sa sobom srediti sva pitanja, nedorečenosti, sumnje, i sve strahove koji su nastali u vašim odnosima s drugima.

Prepoznat ćete nužnost potrebe vjerovanja u sebe, onog bezuvjetnog povjerenja, bez obzira na ishode.

Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu neće vas više zanimati šta drugi misle o vama jer to ne igra nikakvu ulogu u određivanju vaših ciljeva i prioriteta. Nećete se više osvrtati na kritike koje primate, nego ćete na njih gledati kao na korisne povratne informacije o onome što trenutno jeste i radite.

Shvatit ćete da nikakav oblik nježnosti, ljubavi i pažnje za druge neće se pojaviti s vaše strane ako se sve to isto ne pojavi i u vašem odnosu prema vama.

Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu prihvatit ćete sve svoje pogreške jer one mogu biti dragocjene smjernice za put koji je pred vama. Otpustit ćete neproduktivno življenje u prošlosti jer ona više ne pripada vašem životu, ona više ne pripada nigdje.

Shvatit ćete da se sloboda koju osjećate ne prodaje ni za kakve površne i plitke interese, i da lijepi trenuci života nisu samo oni u kojima se nešto prima, već oni u kojima se nešto daje. Ali treba naučiti voljeti osobu koju vidite u ogledalu da biste i sve ostale jednako tako mogli voljeti.

M. Žuvela