Nakon 50 dana ponovo otvorene lokacije u Bosanskoj dolini piramida

Nakon tačno 50 dana otkako su bile zatvorene, lokacije Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u Visokom od petka, 8.maja, su ponovo otvorene za posjetioce. Od petka gosti iz Visokog i naše zemlje bit će ponovo u prilici posjetiti tunele Ravne, kao i Bosansku piramidu Sunca i Bosansku piramidu Mjeseca, te Tumulus u Vratnici.

– Sretni smo da nakon 50 dana ponovo otvaramo svoje lokacije za naše drage goste. Naravno, ništa neće biti kao ranije, međutim mi smo se tokom ove pauze pripremili, redovno održavali lokacije i spremno očekujemo naše goste. Naš osnovni princip je sigurnost naših posjetilaca, kojoj ćemo posvetiti najveću moguću pažnju, pa će tako posjete lokacijama biti svedene na grupe od maksimalno pet ljudi, uz držanje odstojanja, kao i svu potrebnu ličnu zaštitu. Na lokacijama smo pripremili i sredstva za dezinfekciju, te ćemo ispuniti sve mjere nadležnih, kako bi naše lokacije i dalje ostale sigurne za sve goste. – kazao nam je dr. Semir Osmanagić.

Prvi dan od otvorenja lokacija posjetili smo i Kompleks Ravne, gdje smo zatekli vodiče i uposlenike Fondacije koji spremaju lokacije za prijem gostiju, za koje očekuju da počnu dolaziti već ovog vikenda.

– Ovu priliku koristim da pozovem sve Bosance i Hercegovce, posebno one koji do sada nisu bili ovdje, da nam dođu, da posjete Bosansku dolinu piramida, naše tunele u kojima je najveća koncentracija negativnih jona na svijetu, koji su izuzetno blagotvorni za ljudsko zdravlje, kao i naše nove sadržaje u parku „Ravne 2“, staze i šetališta koja prolaze kroz crnogoričnu šumu, koja je najbolji izvor jačanja imuniteta. – pozvao je dr. Osmanagić.

Inače, Fondacija je nakon konsultacija s Upravom civilne zaštite ZDK i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZDK odlučila da otvori svoje lokacije u Visokom, uz strogo pridržavanje propisanih mjera Federalnog štaba civilne zaštite.