Najbolji svjetski skakači se u Mostaru danas bore za titulu na Red Bull Cliff Diving prvenstvu

Bosne i Hercegovina danas je u fokusu svjetske adrenalinske javnosti zbog takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva koje se sedmi put održava u Mostaru.

Skokovima sa Starog mosta u rijeku Neretvu elitni svjetski skakači će se boriti za titulu najboljih. Nastupit će 12 muškaraca i 12 žena, na platformama visokim 27 odnosno 21 metar. Među njima će biti po osam stalnih skakača i skakačica te po četvero takmičara i takmičarki s pozivnicom.

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022. u Mostaru je počelo u četvrtak izvođenjem prve serije skokova, direktno s kamenog luka Starog mosta , a jučer se nastavilo drugom serijom s platforme koja je na UNESCO-ovom spomeniku postavljana na visinu od 27 metara za muškarce i 21 metar za žene.

Finale mostarskog takmičenja u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022. održava se danas s početkom u 15 sati kad se održava treća i četvrta serija skokova, koji se u Mostaru nestrpljivo iščekuje.

Zbog ovog događaja Mostar je pun turista iz brojnih zemalja svijeta i smještajni kapaciteti u danima već popunjeni, a oko UNESCO-ovog spomenika su brojne novinarske ekipe koje izvještavaju o ovome velikom događaju.

 

 

klix.ba/ViPromo