MUZIČKI ATELJE – revija visočkih bendova

Sa velikim ponosom i zadovoljstvom najavljujemo prvo predstavljanje novih bendova koji su nastali kreiranjem prostora za vježbanje i muziciranje u decembru 2022. godine. Poznato je da je u decembru prošle godine donacijom kompanije MEGA-TRANS iz Visokog otvoren Muzički atelje u prostorijama Društvenog centra u Gradskom kinu Visoko.

Tom prilikom je JU Centar za kulturu, sport i informisanje ustupila prostor koji je opremljen novom muzičkom opremom koja je postavljena u ove prostorije kako bi mladi našeg grada konačno dobili prostor u kojem mogu isprobati instrumente poput bubnjeva, električne gitare, bas gitare i slično, te formirati bendove i na taj način započeti novu eru promjene u umjetničkom izražavanju u našem gradu.

Cilj koji su donator i Udruženje „Setup“ postavili za 2023. godinu je bio da imamo 2 nova benda, te da se taj broj u narednim godinama povećava.

U proteklih 6 mjeseci Atelje se koristi u punom kapacitetu, do termina za vježbanje je sve teže doći i produkt toga su 4 nova mlada benda, od kojih će se 3 predstaviti na koncertu koji će biti održan u Caffe „Hammer“ (Ripli) 15.07.2023. godine.

Koncert će podržati i bendovi i muzičari koji se već duže bave muzikom, tako da posjetiteljima obećavamo dobar provod i cjelovečernji program sa početkom u 20:30.

Visočkoj publici će se prestaviti bendovi: NIGHT, ZEN i DEMETRA, uz pomoć starijih kolega iz bendova TREGERI, NAFTALIN i ostalih.

S obzirom da je za daljnje fukncionisanje ateljea potrebno dodatno ulaganje u opremu i održavanje iste, ovom prilikom pozivamo sve sugrađane i pravne subjekte da svojim donacijama podrže ovaj projekat kako bismo dugoročno omogućili mladima da se bave ovim izuzetnim hobijem, te da sa ovog mjesta dobijemo i profesionalne muzičare kojima ćemo se svi u budućnosti ponositi.

Pravna lica mogu podršku iskazati uplatama na žiro-račun Udruženja „Setup“, dok će svi ostali moći uplatiti donacije u iznosu 5, 10, 20 ili 50 KM na način da kupe donacijsku kartu na dan održavanja koncerta ili kod članova Udruženja „Setup“ u naknadno objavljenim terminima.

Broj transakcijskog računa Udruženja je 1990470054821441, Sparkasse Bank d.d.

Naglašavamo da plaćanje ulaznica nije obavezno, te da najveću podršku iskazujemo svojim prisustvom i aplauzom. Još jedanput vas pozivamo da snažno podržite nove muzičke nade našeg grada svojim dolaskom na koncert u subotu, 15.07.2023. godine!

Udruženje “Postavke-Setup”
www.setup.co.ba