MUP ZDK – Visoko: Evidentirana krađa ogrijevnog drveta u mjestu Bešići

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.09.2020. godine, u vremenu od 13,45 do 14,45 sati, u ulici Jalimanov put, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres stana koji koristi lice M.B., iz Zenice, kojom prilikom je pronađeno 80 tableta i oko 100 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice M.B. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 24.09.2020. godine, u vremenu od 13,45 do 14,45 sati, u ulici Crkvice, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres stana koji koristi lice L.E., rođeno 1990. godine, iz Zenice, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i šest komada metaka kalibra 7,65 mm. Sporno oružje i municija su oduzeti a lice L.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 24.09.2020. godine, oko 05,00 sati, u mjestu Bešići, u šumi vlasništvo lica M.N., iz Kiseljaka, izvršena je krađa oko četiri kubna metra ogrijevnog drveta. Zbog sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo, policijski službenici su lišili slobode lica: M.M., rođen 1983. godine i O.M., rođen 1986. godine, oba lica iz Visokog, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 24.09.2020. godine, oko 11,00 sati, u ulici 4 juli, izvršena je teška krađa u u kuću vlasništvo lica M.F., kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 24.09.2020. godine, u 14,05 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Šije, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka J54-E-545, kojim je upravljalo lice H.M., rođeno 1984. godine, iz Sarajeva. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli pištolj kalibra 6,35 mm, sa pripadajućim okvirom i šest komada metaka, za koji lice nije posjedovalo odobrenje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.