MUP ZDK: U Visokom prijavljene prijetnje, policija istražuje slučaj

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 18.08.2020. godine, u 21,45 sati, u ulici Aleja Šehida, u Trgovačkom centru “Bingo”, od strane lica M.K., rođenog 1995. godine, državljanin Alžira, izvršena je krađa određenih artikala. Daljnji rad na dokumentovanju izvršene krađe poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 19.08.2020. godine, u 20,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice P.R., rođeno 1952. godine, iz Visokog i prijavilo prijetnje upućene od strane nepoznatog lica putem mobilnog telefona. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 19.08.2020. godine, u 05,00 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane lica I.V., rođenog 1986. godine, iz Kaknja, izvršena je teška krađa u Trgovinsku radnju “Obuća-R”, vlasništvo lica K.E. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je lice I.V. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička  obrada.

Žepče

U toku noći 18/19.08.2020. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršena je teška krađa u prostorije preduzeća “Banjotrans” d.o.o. Žepče, vlasništvo lica M.K., kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.