MUP ZDK: Teška krađa u naselju Luke u Visokom

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona tokom jučerašnjeg dana javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 27/28.05.2020. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u ugostiteljski objekat “Una”, vlasništvo lica H.M., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 28.05.2020. godine, u 15,15 sati, u Naselju Luke, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo lica H.V., iz Visokog, kojom prilikom je otuđen zlatni nakit. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Zenica

Dana 28.05.2020. godine, u 07,45 sati, na raskrsnici ulica Begagića put i Londža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka 603-T-445, kojim je upravljalo lice O.I., iz Zenice, i motocikl registarskih oznaka O45-K-518, kojim je upravljalo lice S.E., rođeno 1988. godine, iz Zenice, kao i parkirano putničko motorno vozilo marke “Seat”, registarskih oznaka T30-M-525, vlasništvo lica P.A., iz Zenice. U ovoj nezgodi, motociklista S.E. je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.